Citronpaj!
Perfekt efterrätt så här på våren och sommaren!
Citron- och limepaj (10 bitar)
Pajskal
3 dl vete/dinkelmjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula eller 2-3 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
Ställ in i kylen ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden.
Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften.
Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt pajen svalna. Sikta över florsocker.
Servera pajen med vispad grädde eller glass! Supergott.