Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell
Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell (4 personer)
2 gelatinblad
4 dl mellangrädde
150 g mjölkchoklad i bitar
1/2 dl socker
250 g frysta hallon, halvtinade
1 msk vatten
Ev hallon till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter.
Koka upp grädde och choklad, dra kastrullen från värmen.
Vispa så att chokladen smälter.
Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen.
Häll upp i portionsglas eller skålar och ställ kallt 3 timmar.
Häll sockret i en kastrull och när det har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallon och vatten.
Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och ev ett par vackra hela hallon. Jättegott!

2 gelatinblad
4 dl mellangrädde
150 g mjölkchoklad i bitar
1/2 dl socker
250 g frysta hallon, halvtinade
1 msk vatten
Ev hallon till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter.
Koka upp grädde och choklad, dra kastrullen från värmen.
Vispa så att chokladen smälter.
Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen.
Häll upp i portionsglas eller skålar och ställ kallt 3 timmar.
Häll sockret i en kastrull och när det har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallon och vatten.
Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
Toppa pannacottan med hallonkaramellen och ev ett par vackra hela hallon. Jättegott!

Kommentarer
Postat av: Ines
ser att du har mitt fina verk på bilden!!
Postat av: Helena
Det där såg gott ut!
Trackback